#
  • 02155580061
  • تهران - خیابان خیام شمالی -نرسیده به چهارراه گلوبندک - ساختمان 999 - طبقه اول - واحد 10
#

Craving Caramel: Swirls of Delectable Sweetness

کارامل يک اسانس پرطرفدار است که با اشتياقي شديد طرفدارانش را هيجان¬زده کرده و ياد تافي¬هاي خوشمزه مي¬اندازد. هيچ راهي وجود ندارد که بتوان در برابر وسوسه ي طعم شيرين، خامه¬اي و کره¬ايش مقاومت کرد. طعمي که چيزي ما بين طعم آب¬نبات و شيرغليظ است. در کنار شکر سوخته، وانيل، پشمک، کارامل کره¬اي شور و نوت¬هاي خوشمزه تافي موجود در عطرها، کارامل عمقي از طعم¬ها را بوجود مي¬آورد که آن¬ها را براي ما دل¬چسب مي¬کند.
عطر Victoria`s Secret از برند de voyage اسانس¬هاي وانيلي کاراملي دارد. Fang by Jessica Simpson نيز در اين زمينه به عنوان يک پديده به شمار مي¬آيد . در حالي که Demeter فقط يک اسانس کاراملي ساده و عادي در مجموعه¬هايش دارد، Tabacco Caramel ساخته Fresh ترکيبي کامل است که نوتهاي کاراملي طبيعي موجود در ساقه¬ي تنباکو را ارائه مي¬دهد، درست مثل نوت¬هاي عسل و شکر سوخته در عطر وانيل تنباکويي اي که خط توليد Tom Fords Private Blend آن را ساخته است.
Vanille Aound ديگر عطر نيچه است که داراي نوت¬هاي پيچيده و پر نقش و نگاري از شکلات زرد و عصاره ذرت است .
Linge de st Barth رويکردي عجيب و غريب داشته و Fleur de Canne a Sucre را پيشنهاد مي-کند که تداعي¬کننده طعم نيشکر است .

#

شايد اين مقدمه در مورد کارامل و نوت¬هاي پيچيده شکر را بتوان با معرفي Vanilia ساخته عطرساز L Artisan مربوط به اواخر دهه هفتاد ادامه داد. مولکول¬هاي ethyl maltol که بوي پشمک را تداعي ميکند ، ما را به ياد طعم يک بستني قيفي و وانيلي مي اندازد . البته ethyl maltol از زمان معرفي عطر Angle ساخته Thierry Mugler در سال 1992 تبديل به نامي ماندگار شد. صاحبان سبک در تهيه کارامل و نعناع هندي مشرقي از طريق اين نوت شيرين و قدرتمند شما را تحت تاثير قرار مي¬دهند. عطر Wish ساخته Chopard دقيقا همين کار را مي¬کند. البته Ethyl maltol مشابهي ethylي از moltol است که بصورت طبيعي بوجود مي¬آيد. اما امروزه اين مولکول در آزمايشگاه توليد مي¬شود و شما نمي¬توانيد آن را در طبيعت پيدا کنيد . Ethyl maltol داراي تاثير بسيار زيادي است، بطوريکه مي¬توان گفت تقريبا %500 از Maltol ساده، قدرتمندتر است.

#

از طريق Cyclotene ما به بخش پيچيده¬تري از نوت¬ها وارد مي¬شويم . اگرچه از عصاره شنبليله براي تهيه¬ي شيره ي افرا استفاده مي¬شود (در واقع اين تنها منبع عصاره نوت¬هاي کارامل- افرا تا زمان کشف عناصر ديگر بود) شيره هاي واقعي افرا بيشتر به وسيله¬ي Cyclotene به عطر تبديل مي¬شوند. بنابر اين رابطه ي مشخصي را بين مولکول¬هاي رايحه و احساس ما از اين¬که شهد افرا چه بويي دارد بوجود مي-آوريم! آيا افرا بوي Cyclotene مي دهد يا Cyclotene است که بوي افرا مي¬دهد؟ به صورت طبيعي اين مسئله در مورد دانه¬هاي شنبليله هم صدق مي¬کند، و نيز امروزه در بسياري از محصولات ساخته شده از شکر سوخته مثل دسرهاي قهوه، شيرين بيان¬هاي خوشمزه و دسرهاي تهيه شده از بادام سوخته هم همين¬طور است. صرف نظر از دانه¬هاي شنبليله اين مسئله در مورد قهوه و کاکائو هم صدق مي¬کند.

#

بعضي اوقات اگر براي تهيه کارامل شيرين واقعي، اشاره¬اي به شيرين بيان داشته باشيم کار سخت خواهد شد. مسئله¬اي که Lolita Lempick در روش تهيه عطر نعناع هندي خوشمزه اش به کار گرفت: Lolita Lempicka eau de Parfum . Candy ساخته Prada هم از نظر رنگ¬بندي¬هاي کاراملي بسيار غني است. با تاکيد براينکه بخش عمده¬اي از صمغ بنزويين به طرز استثنايي با شيريني وانيل به خوبي جفت و جور شده است.
از طرفي ديگر مولکولي با نام Sotolon که 1000مرتبه از مولکول ey coltene پر قدرت¬تر است، ماده-اي کليدي در تهيه دانه شنبليله سوخته و خود شکر قهوه¬اي است. (نوعي ترکيب hetrocyclic ارگانيک) که ترکيبي بسيار لذيذ است (بخاطر منبعش مثل furanone کاراملي).
زماني که اين ترکيب کاملا غليظ شود، به رنگ زردچوبه هندي (خورشت کاري) در ميايد. مولکول Sotolon داراي نوت¬هايي است که با هارموني مست¬کننده کاملا مطابقت دارد. همانطوريکه در ساکي، شراب برنج و borty tized wine نيز همين¬صورت است.

#

از طريق Cyclotene ما به بخش پيچيده¬تري از نوت¬ها وارد مي¬شويم . اگرچه از عصاره شنبليله براي تهيه¬ي شيره ي افرا استفاده مي¬شود (در واقع اين تنها منبع عصاره نوت¬هاي کارامل- افرا تا زمان کشف عناصر ديگر بود) شيره هاي واقعي افرا بيشتر به وسيله¬ي Cyclotene به عطر تبديل مي¬شوند. بنابر اين رابطه ي مشخصي را بين مولکول¬هاي رايحه و احساس ما از اين¬که شهد افرا چه بويي دارد بوجود مي-آوريم! آيا افرا بوي Cyclotene مي دهد يا Cyclotene است که بوي افرا مي¬دهد؟ به صورت طبيعي اين مسئله در مورد دانه¬هاي شنبليله هم صدق مي¬کند، و نيز امروزه در بسياري از محصولات ساخته شده از شکر سوخته مثل دسرهاي قهوه، شيرين بيان¬هاي خوشمزه و دسرهاي تهيه شده از بادام سوخته هم همين¬طور است. صرف نظر از دانه¬هاي شنبليله اين مسئله در مورد قهوه و کاکائو هم صدق مي¬کند.