#
  • 02155580061
  • تهران - خیابان خیام شمالی -نرسیده به چهارراه گلوبندک - ساختمان 999 - طبقه اول - واحد 10
#

درخت انبه

در عرف انبه را به عنوان پادشاه ميوه¬ها مي¬شناسند. اين ميوه متعلق به جنس/ نوع Mangifera است که متشکل از گونه¬هاي متعددي است که ميوه هايي با رايحه هاي عطري از درختان گلدار خانواده ي Anacardiaceae به بار مي آورند . انبه يکي از ميوه¬هاي مورد علاقه مردم هند است. گوشت ميوه و آب ميوه¬اش در طول ماه¬هاي تابستاني هند که به تابستان¬هاي بياباني شبيه است، انرژي لازم را تامين مي¬کند.
بيشتر انبه¬ها گونه¬هايي از انواع Mangifera indica هستند. محصول ديگر گونه¬هاي Mangifera ميوه¬اي با کيفيت پايين¬تر است. انبه گياه بومي شبه قاره هند به شمار مي¬رود و در بسياري از نواحي گرمسيري کاشته شده و به صورت گسترده¬اي در جهان پخش و توزيع شده است. انبه يکي از ميوه¬هايي است که در همه جا براي درست کردن غذا، آب ¬ميوه، چاشني، عطر و رنگ مورد استفاده قرار مي¬گيرد که اين مساله باعث شده که تبديل به يک ماده متداول در تهيه غذاها شود و به همين دلايل به آن ابر ميوه مي¬گويند.

#

در حدود هزارگونه انبه شناخته شده را مي¬توان در سرتاسر جهان پيدا کرد که اين مسئله ارزش اين ميو¬ه را براي انسان¬ها به وضوح نشان مي¬دهد. انبه يک درخت باغي رايج در نواحي گرمسيري است. زمانيکه اين ميوه خوشمزه رسيده باشد، از لحاظ يتامين A غني است. همچنين اين ميوه نقش مهمي را در تغذيه پرندگان، خفاشان، حشرات و پستانداران بر عهده دارد. اصليت نوع Mangifera از آسياي گرمسيري است. در نواحي برونئي، جاوه، سوماترا و Molaya Peninsula بيشترين تعداد گونه¬هاي اين نوع وجود دارد. امروزه انبه¬ را در سرتاسر نواحي گرمسيري و نيمه گرمسيري مي¬کارند و به عنوان فرآورده تجاري به نواحي اقيانوس آرام صادر مي¬کنند.

#

انبه¬ در جهان اسامي متفاوتي دارد. اين درختان به مدد تبادلات انساني در همه جاي دنيا پخش شده¬اند. اسم معروف¬ترين نوع انبه Aam ، Amb (هندي)، Mango (انگليسي)، Manako (هاوايي)، Manga (اسپانيايي) و غيره است.
انبه¬ها گياهاني پايا هستند؛ آن¬ها درختاني هميشه سبز بوده و ارتفاعشان مي¬تواند به 15 تا 30 متر برسد و مي¬توانند يک تاج پوشش گنبدي شکل هميشه سبز را ايجاد کنند. انبه¬ها در آب و هواي گرم فاقد يخبندان و زمستان¬هاي خشک به خوبي رشد مي¬کنند.
انبه¬ها در طول ماه¬هاي خنک سال گل مي¬دهند. گل¬هاي انبه از شکوفه¬هاي خوشه¬اي مي¬رويند که معمولا شاخه¬هاي اوليه، ثانويه و سومين دارند که از رنگ سبز کم¬رنگ تا صورتي يا قرمز بوده و هزاران شکوفه بر روي آن¬هاست. انبه دو نوع گل دارد، دو جنسي (گل¬هاي با هر دو جنس) و گل نر، که هر دو شکل آن همزمان در يک خوشه گل وجود دارند. نسبت گل¬هاي دو جنسي به گل¬هاي نر در يک شکوفايي بسته به گونه¬ و فصل متفاوت است و در طول شکوفايي تحت تاثير درجه حرارت دما قرار دارد. گل¬هاي نر به گل-هاي دو جنسي شبيه هستند اما داراي مادگي نيستند. برگ¬ها از لحاظ شکل و اندازه متغيرند اما معمولا پهنند و نوک هاشان از گرد تا تيز متفاوت است. شکل برگ¬ها در ميان گونه¬هاي مختلف، متفاوت است اما در يک گونه معمولا شبيه هم هستند. برگ¬هاي جديد به تعداد 10 تا20 برگ مي¬رويند.

#

برگ¬ها در طول بزرگ شدن اندازه¬شان به رنگ¬هاي سبز، قهوه¬اي مايل به زرد تا بنفش در مي¬آيند و بعد هنگامي که کاملا برگ رسيده¬اي شدند به رنگ سبز تيره تغيير رنگ مي¬دهند. رنگ برگ¬هاي جوان در حالي که در حال رشدند بسته به گونه¬ آن¬ها متفاوت است و معمولا قهوه¬اي مايل به زرد تا بنفش تيره هستند.
انبه¬ها ميوه¬هايي آلويي هستند؛ معناي حقيقي کلمه انبه «گوشتي با يک دانه داخل لايه دروني چرمي است»
ميوه¬هاي گونه¬¬هاي متفاوت مي¬توانند از نظر شکل، اندازه، فرم ، رايحه و بافت گوشتي متفاوت باشند. در هند، گونه¬هاي متعددي از ميوه¬هاي انبه در دسترس است که به بسياري از کشورها هم صادر مي¬شوند. بعضي از گونه¬¬هاي مشهور اقيانوس آرام از اين قرارند: Ah – ping، Fairchild، Gouviea، Haden Kensington Pride، Kopu Reva، Mapulehu، M6mi-K، Pope، Papoza.
انبه را به صورت گسترده و با روش¬هاي مختلف مصرف مي¬کنند. ميوه انبه را مي¬توان با سه روش مختلف استفاده نمود که اين مساله تا حد زيادي به نوع ميوه دارد؛ کامل (انبه سبز)، رسيده (روش عمومي براي لذت بردن از انبه در سرتاسر جهان) و فرآوري شده (در مراحل متعدد رسيدن ميوه، به شکل ترشي¬ها يا ترشي¬هاي داراي ادويه¬، خشک¬ شده، برش خورده برش¬¬هاي کنسرو شده داخل شربت، آب¬ميوه، پوره يا نوعي شيريني (Paste)).
ميوه¬ ي انبه شامل آمينواسيدها، کربوهيدرات¬ها، اسيدهاي چرب، مواد معدني ، اسيدهاي ارگانيک، پروتئين¬ها و ويتامين¬ها هستند. انبه¬هاي رسيده شامل سطوح متوسطي از ويتامينC هستند، اما از لحاظ پرو ويتامين A و ويتامين¬هاي B1 و B2 نسبتا غني مي¬باشند. اين ميوه داراي ترکيبات فنوليک ( M-digallic acid، gallotannin، Phloroglu Ci.nol، Protocatech unic acid) است. مغز دانه حاوي alpha-and beta amyrins، gollotannin، gluco gallir و چندين Sterol است.

#

انبه¬ در جهان اسامي متفاوتي دارد. اين درختان به مدد تبادلات انساني در همه جاي دنيا پخش شده¬اند. اسم معروف¬ترين نوع انبه Aam ، Amb (هندي)، Mango (انگليسي)، Manako (هاوايي)، Manga (اسپانيايي) و غيره است.
انبه¬ها گياهاني پايا هستند؛ آن¬ها درختاني هميشه سبز بوده و ارتفاعشان مي¬تواند به 15 تا 30 متر برسد و مي¬توانند يک تاج پوشش گنبدي شکل هميشه سبز را ايجاد کنند. انبه¬ها در آب و هواي گرم فاقد يخبندان و زمستان¬هاي خشک به خوبي رشد مي¬کنند.
انبه¬ها در طول ماه¬هاي خنک سال گل مي¬دهند. گل¬هاي انبه از شکوفه¬هاي خوشه¬اي مي¬رويند که معمولا شاخه¬هاي اوليه، ثانويه و سومين دارند که از رنگ سبز کم¬رنگ تا صورتي يا قرمز بوده و هزاران شکوفه بر روي آن¬هاست. انبه دو نوع گل دارد، دو جنسي (گل¬هاي با هر دو جنس) و گل نر، که هر دو شکل آن همزمان در يک خوشه گل وجود دارند. نسبت گل¬هاي دو جنسي به گل¬هاي نر در يک شکوفايي بسته به گونه¬ و فصل متفاوت است و در طول شکوفايي تحت تاثير درجه حرارت دما قرار دارد. گل¬هاي نر به گل-هاي دو جنسي شبيه هستند اما داراي مادگي نيستند. برگ¬ها از لحاظ شکل و اندازه متغيرند اما معمولا پهنند و نوک هاشان از گرد تا تيز متفاوت است. شکل برگ¬ها در ميان گونه¬هاي مختلف، متفاوت است اما در يک گونه معمولا شبيه هم هستند. برگ¬هاي جديد به تعداد 10 تا20 برگ مي¬رويند.