#
  • 02155580061
  • تهران - خیابان خیام شمالی -نرسیده به چهارراه گلوبندک - ساختمان 999 - طبقه اول - واحد 10
#

Masala tea A Feeling Of Warmth

همانطور که مي¬دانيد چاي يک نوشيدني داغ معطر است که به سادگي با ريختن آب جوش روي برگ هاي خشک شده گياه چاي آماده ميشود. طعمي تقريبا تلخ و قابض دارد و حتي انرژي¬زا و نشاط¬بخش¬ است.
طرز تهيه يک فنجان چاي داغ يک موضوع بحث برانگيز است و مي تواند از فرهنگي تا فرهنگ ديگر و حتي از فردي تا فرد ديگر متنوع باشد.
در امريکا ،کلمه¬ي چاي بسيار ياد¬آور پودرهاي مزه¬دار شده يا نوشيدني چاي فوري است. در بسياري از زبانهاي اروپايي – آسيايي چاي(chai)بجاي کلمه¬ي tea استفاده مي¬شود. کلمه¬ي چاي " chai " از کلمه¬ي چيني چا (cha) به معناي tea (در انگليسي)گرفته¬شده و کلمه¬ي ماسا masala به معني مزه است. از لحاظ تاريخي ، چاي ماسالا يک نوشيدني اصيل محبوب با دستور العملي که به 5000 سال پيش بر مي¬گردد.

#

بطور سنتي، چاي ماسالا يک نوشيدني طعم¬دار يا مخلوطي از گياهان معطر و چاي سياه هندي مي¬باشد. گاهي اوقات لغت چاي ماسالا بمنظور متمايز کردن آن از ساير انواع چاي¬ها براي مخلوط شيروچايي طعم-دار شده نيز بکار مي¬رود. چايوالا (chaiuallahs) يا فروشندگي چاي، يک کار رايج در هند است، مغازه-اي که در هر گوشه¬اي در شهر ،ايستگاهها و کارخانه¬ها آن را مي¬يابيد و در ميان مردم بسيار پر طرفدار است.
هيچ روش ثابتي براي تهيه¬ي اين چاي وجود ندارد، اگر چه دستورالعمل¬هاي مختلفي براي تهيه چاي ماسالا در دسترس است اما بسياري از خانواده¬ها از زنجبيل به عنوان افزودني اصلي استفاده مي-کنند.استفاده از يک ترکيب تند و زنجبيلي طعم متفاوتي به مزه¬ي چاي مي¬دهد .
استفاده از عناصر زنجبيل و فلفل سياه در اين ترکيب گرماي ويژه¬اي را به اين نوع چاي اضافه مي¬کنند که مي¬تواند از سرماي روزهاي زمستاني بکاهد.

#

چاي آسام (Assam Tea) در هند بسيار رايج است . مزه¬ي قوي و سمنو مانند آن ضميمه خوب و کاملي است براي شيريني¬هاي سنتي و مزه¬هاي مطبوع! از مزه¬هايي که رايج است مي¬توان به چاي ماسالاي ، گل ميخک، زنجبيل، دارچين، فلفل، هل و جوز اشاره کرد. چاي و همه¬ي اين مزه¬ها در ترکيبي از شير و چاي حل مي¬شود و معمولا از يک شيرين¬کننده (معمولا شکر) ، به منظور بيرون کشيدن تمام اين مزه¬ها استفاده مي¬شود. هيچ جايگزيني براي طعم گرم و عطر سنتي و محبوب چاي وجود ندارد.
ترکيبات التيام بخش زنجبيل و هل هضم¬کننده نيز هستند. دارچين و زنجبيل به داشتن مواد گرما بخش مشهورند که باعث از بين رفتن سردي و علايم سرماخوردگي مي¬شوند.
گل ميخک باعث برطرف شدن سستي و بي¬حالي مي¬شود و جوز حالت تهوع را برطرف مي¬کند . هيچ جانشيني براي اين طعم¬هاي مفيد و يک فنجان چاي ماسالا وجود ندارد.

#

برخي انواع و عناصر ماسالا چاي :
Cardamom – Elettaria Cardamomum
Cinnamon – Cinnamomum Verum
Ginger –Zingiber officinale
Star Anise lllicium Verum
Nutmeg –myristica Fragrans
Black pepper – piper nigrum
Clove – syzygium aromaticum
Basil – ocimum basilicum
از لحاظ سنتي هل (تابستاني) و زنجبيل ( زمستاني) نت¬هاي برتر هستند که بوسيله¬ي ساير مزه¬ها مانند: ميخک و فلفل سياه کامل مي¬شوند، دوتاي آخر براي افزايش گرماي اين ترکيب و جنبه¬ي داروييشان استفاده مي¬شود.

#

چاي آسام (Assam Tea) در هند بسيار رايج است . مزه¬ي قوي و سمنو مانند آن ضميمه خوب و کاملي است براي شيريني¬هاي سنتي و مزه¬هاي مطبوع! از مزه¬هايي که رايج است مي¬توان به چاي ماسالاي ، گل ميخک، زنجبيل، دارچين، فلفل، هل و جوز اشاره کرد. چاي و همه¬ي اين مزه¬ها در ترکيبي از شير و چاي حل مي¬شود و معمولا از يک شيرين¬کننده (معمولا شکر) ، به منظور بيرون کشيدن تمام اين مزه¬ها استفاده مي¬شود. هيچ جايگزيني براي طعم گرم و عطر سنتي و محبوب چاي وجود ندارد.
ترکيبات التيام بخش زنجبيل و هل هضم¬کننده نيز هستند. دارچين و زنجبيل به داشتن مواد گرما بخش مشهورند که باعث از بين رفتن سردي و علايم سرماخوردگي مي¬شوند.
گل ميخک باعث برطرف شدن سستي و بي¬حالي مي¬شود و جوز حالت تهوع را برطرف مي¬کند . هيچ جانشيني براي اين طعم¬هاي مفيد و يک فنجان چاي ماسالا وجود ندارد.