#
  • 02155580061
  • تهران - خیابان خیام شمالی -نرسیده به چهارراه گلوبندک - ساختمان 999 - طبقه اول - واحد 10
#

پرتقال ماندارين (Mandarine)

پرتقال ماندارين (Mandarine) (نوعي نارنگي) از خانواده مرکبات است و در اصل متعلق به چين بوده و جايگاه ويژه¬اي در جشن سال نو نيز دارد. نام علمي اين ميوه گرمسيري و استوايي Citrus Reticulate است.
امروزه پرتقالهاي ماندارين در کشورهاي حاشيه مديترانه و همچنين در مناطق گرمسير دنيا کشت مي¬شود.
ماندرين در قرن 10 در سراسر آسيا پخش ¬شد و اوايل قرن 19 به اروپا آورده و در سال 1882 به راحتي در امريکا يافت مي¬شد يعني زماني که6 نوع ميوه"King" ماندارين از سايگون (شهري در چين) به کاليفرنيا فرستاده شد.

#

انواع مختلفي از اين ميوه وجود دارد، اما يکي از محبوب ترين ماندارين¬ها ، تنجرين (نامش از شهر تنجير(Tangier) گرفته شده ، شهري در شمال مراکش که اولين ماندارين¬ها به آنجا صادر شدند.) ، دنسي ، کلمنتاين ، ساتسوما (از ژاپن) هستند . بطور کل پرتغال¬هاي ماندارين شيرين¬تر از ساير ميوه¬هاي خانواده مرکبات (سيتروس) هستند، اما طعم آنها با توجه به انواع آنها متفاوت است و حتي ممکن است مزه¬ي بسيار شيرين تا بسيار ترش داشته باشند.
پرتقال¬هاي ماندارين براي پوست نرمشان شهرت دارند و بسيار راحت پوست کنده مي¬شوند و گوشت آن آبدار و شيرين است.
معمولا اين ميوه را به تنهايي و خام مي خورند اما به عنوان مزه به سالاد و دسرهاي غذايي نيز افزوده مي-شوند. روغني که از پوست ماندارين گرفته مي¬شود، بسيار خوشبو است بنابراين به عنوان يک طعم دهنده به شکلات¬ها ، بستني¬ها ، آدامس¬ها ،انواع نوشيدني¬هاي گازدار و الکلي و انواع شيريني¬ها افزوده¬ مي¬شود.

#

در طب سنتي چين، ازپوست خشک شده¬ي اين ميوه به عنوان تنظيم کننده¬ي جريان انرژي يا "چي(Chi)" استفاده مي¬شود. فلاسفه ¬دان¬هاي طبيعي قديمي در چين از پوست اين ميوه براي هضم بهتر ، درمان بيماري-هاي شکمي و کاهش سردي مزاج استفاده مي¬کردند. در آيورودا (Ayurueda) (طب سنتي هند) ،از ماندارين براي تحريک اشتها ، رفع تشنگي ، از بين بردن سردي و جلوگيري از مشکلات معده¬اي ، روده¬اي استفاده¬ مي¬شود.
در فرهنگ سنتي چين رنگ و شکل ماندارين ها سمبلي است از خورشيد و با مذهب يانگ که يک نيروي مثبت و انرژي¬زا در طبيعت است ، ارتباط پيدا مي¬کند . بنابراين پرتقال¬ها نشانه¬اي هستند از سال نو و تغييرات مثبت مورد انتظار.
از چند هفته قبل از سال نو درختچه¬هاي ماندارين کاشته شده در گلدانهاي گلي، بمنظور ايجاد يک محيط ايده¬آل شاد و زيبا در گل¬فروشي¬ها فروخته مي¬شود.

#

در کانتن چين به درخت ماندارين گات "Gut" مي¬گويند که به معني "درخت شانس" مي¬باشد.
در ادامه همان سنت¬هاي باستان سال نو ، چيني¬ها يک جفت ماندارين پيجيده شده در پاکت قرمز به همراه عسل کنار تخت يا بالش همه¬ي فرزندان خانواده قرار مي دهند و اعتقادشان اين است که اين رسم، شانس را براي اين خانه و اعضاي آن به ارمغان مي¬آورد.
روغن ماندارين در صنعت عطرسازي نيز جايگاه ويژه¬اي دارد و به ادکلن و ترکيبات عطردار اضافه مي¬شود.
اين روغن بدليل رايحه¬اي که شبيه عطر بهار نارنج است در همه¬ي ترکيبات کاملا قابل شناسايي است.اين رايحه وسوسه انگيز و روح بخش براحتي با روغن ساير مرکبات (سيتروس¬ها) و روغن جوز و دارچين و گل ميخک ترکيب مي¬شوند.
از نظر رايحه آنها شيرين، ميوه¬اي، پرتقالي و داراي عطر گل هستند.اين رايحه آرام¬بخش بسيار براي عطر هاي فانتزي و اسرارآميز مناسب است.

#

در طب سنتي چين، ازپوست خشک شده¬ي اين ميوه به عنوان تنظيم کننده¬ي جريان انرژي يا "چي(Chi)" استفاده مي¬شود. فلاسفه ¬دان¬هاي طبيعي قديمي در چين از پوست اين ميوه براي هضم بهتر ، درمان بيماري-هاي شکمي و کاهش سردي مزاج استفاده مي¬کردند. در آيورودا (Ayurueda) (طب سنتي هند) ،از ماندارين براي تحريک اشتها ، رفع تشنگي ، از بين بردن سردي و جلوگيري از مشکلات معده¬اي ، روده¬اي استفاده¬ مي¬شود.
در فرهنگ سنتي چين رنگ و شکل ماندارين ها سمبلي است از خورشيد و با مذهب يانگ که يک نيروي مثبت و انرژي¬زا در طبيعت است ، ارتباط پيدا مي¬کند . بنابراين پرتقال¬ها نشانه¬اي هستند از سال نو و تغييرات مثبت مورد انتظار.
از چند هفته قبل از سال نو درختچه¬هاي ماندارين کاشته شده در گلدانهاي گلي، بمنظور ايجاد يک محيط ايده¬آل شاد و زيبا در گل¬فروشي¬ها فروخته مي¬شود.